pomoc oko kupovine carprog

Forum za autoelektroniku i autodijagnostiku
sajkoistvan
Expert
Expert
nista usb jednostavno pokrenes unlockok i ides update internet ,naravno nisi prikljucen na internet,
audiopoint
Expert
Expert
Kako ga povezes sa kompjuterom kad nekoristis usb kabl :)
Ovo radi samo do verzije 4.01 i da brojac nedoge do 0
resenje je od @elchip neznam dali je clan ovog fouma
sajkoistvan
Expert
Expert
naravno prikljucis carprog, pokrenes unlockok ides update internet ,kad odradi to je to,naravno nisi prikljucen na net,za v 4.01.
Kele
Novi registrovani član
Novi registrovani član
Radio sam par carprog uredjaja 4.01 preko usb-a i iz nekog razloga opet su se odjednom zakljucavali i prestali raditi.Kada ga odradim sa jtag-om tih problema nema.Mislim da taj unlock preko usb-a ne odradi sve kako treba.
Carprog 4.74 ima manu da brzo pocinje odbrojavanje ali ima mnogo vise otkljucanih funkcija i jos kad mu napravite antenu da radi onda razbija,pogotovo kljuceve ne novijim vozilima iz VAG grupe.
RadovanPetkovic
Stariji član
Stariji član
Ovko :
Kineski Carprog da bi radio pouzdano mora da se izvrše neke Hardverske i softwerske prepravke.
Kao prvo nekvalitetni su delovi.Par ICa i tranzistora moraju se zamenuti . Možda i mini releji ako nisu NEC.....
Što se tiče softwera mora se zamenuti da bi radilo na svim varijantama softwera od sedmice do desetke i da nema brojač iščitavanja ili upisivinja.....
Voditi računa da hardwer bude noviji .... Kako se raspoznaje. Noviji ima čitač daljinskih i koristi antenicu..... Sve varijante su hardwerski iste sem ove razlike.....
Ja sam ubacivao (prepravljao, fremwerovao ili kako god da se nazove) softwer koji radi na svim varijantama i nema brojač.....
Radi solidno za iščitavanje PIN coda i radio codova i po neku kilometražu (ima i emulator za neke table pa se mogu na stolu ispitati).... Može da čita Eeprome i neke procesore.... ali za to bi preporučio UPA programator
Sve u svemu dobro dođe po nešto može da uradi i dobro dođe .....
Što se tiče literature ima dosta na netu.....
Ako nisi u elektronici ........ (ako si automehaničar) biće ti teško nije to uređaj koji će odrađivati sve samo po sebi ..... mora se poznavati tematika. Mada dosta elegantno neke stvari radi preko OBDa. Za sve ostalo moraš biti solidan u elektronici.....

Možda je stara tema ali ako pomogne kome dobro dođe kao i sam Carprog :)
Admin Jimmy
Administrator
Administrator
Been thanked: 2 times
Svaka čast kolega !

Zaslužio si da budeš u expert grupi :)

Pozdrav i srećan rad !