lg 42pc1r

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
sonicsabac
Expert
Expert
Ocigledno si revoltiran situacijom u vezi tvog tv-a, a verovatno ce biti ljut i vlasnik-serviser MSG servisa ako ovo cita.
Sto se cene tice verovatno je ok jer kao sto ti je receno delovi su skupi, krajnji ishod popravke neizvestan, sta da je majstor morao menjati delove u iznosu vecem od dogovorenog ?
A to da gledas dok majstor popravlja je bez veze, ako si pristao na cenu, platis i gledas ispravan tv, ali ti si odlucio da pokusas proci jeftinije i tu nastaje igranka.
Sto se tice kritikovanja majstora svi ce ti ovde reci isto, jer taj koji je prihvatio da ti popravlja tv na osnovu dijagnoze prethodnog majstora nije dobar majstor, a samim tim posto si kupio plocu znaci da u stvari verujes tom MSG servisu ali ti je cena bila previsoka.
Moja ti je preporuka da ne trazis dijagnozu kvara na tom tv-u po forumima vec da odneses isti kod majstora u MSG servis a tu plocu prodaj kao sto si je i ti kupio.
slikaslikaslikaslika
KD electronic
Expert
Expert
@dragan: nemojte generalizirati i u svemu vidjeti teoriju zavjere,… dečki su vjerojatno napravili krivu procjenu (svima se, i meni sa preko 30 godina u ovoj struci, može dogoditi i događa kriva procjena),… naručimo materijal (koji, gotovo uvijek, platimo unaprijed), odradimo zamjenu da bi na kraju uvidjeli da je problem negdje drugdje. To doista nije problem stranke, troškove krive procjene snosimo sami a stranka na kraju plaća onu cijenu na koju je po procjeni i pristala. Vjerujem da bi tako bilo i u vašem slučaju, naravno, da ste pristali na cijenu popravka.
Kod vaše plazme negdje curi a gdje curi doista nije jednostavno otkriti (nije to pipa-slavina koju treba zakrpati ili zamijeniti). Plazma televizori su proizvodi visoke složenosti i potreban je popriličan nivo znanja i iskustva da bi se rješavali. Shodno tome, kao što kolega @Purke kaže, ponuđena cijena popravke gore navedenog uređaja doista nije pretjerana.
Admin tvzmaj
Super Moderator
Super Moderator
Ako vec volis da imas plazmu TV, kupi jos jednu za te pare a svoju cuvaj za delove :D
http://www.kupujemprodajem.com/search.p ... id%5D=1218
Inace nismo daleko a imam takvu(cini mi se identicnu) ispravnu sa losim displejem, tako da mozes da se javis da napravimo nesto.
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
Radovi
Expert
Expert
Ja kada pregledam tv i ustanovim kvar,kazem pribliznu cijenu a ako musterija pristane ja nabavljam sve dijelove i mijenjam.Ako sam promasio dijagnozu to ide na moju stetu i to nema sta da sekira musteriju ,kao sto rece purke da li sam promijenio tri ili jednu plocu.Musterija dobije ispravan tv i garanciju za dogovorenu cijenu i to je to.
Svi su majstori od nekog zanata i u svakom poslu jedan simptom moze imati vise uzroka,pa sad hajde od majstora do majstora i nabavljaj ti dijelove sigurno neces dobro proci.
Ovde na forumu imamo preko 3000 clanova i dobices najmanje 3 razlicita misljenja a to je onda da promijenis sve ploce u tv-u ili kupis drugi tv :lol:
Ako se desi nesto loše piješ da zaboraviš, ako se desi nešto lepo piješ da proslaviš, a ako se ništa ne dešava piješ da bi se nešto dešavalo.
dragan LG
KD electronic je napisao/la:@dragan: nemojte generalizirati i u svemu vidjeti teoriju zavjere,… dečki su vjerojatno napravili krivu procjenu (svima se, i meni sa preko 30 godina u ovoj struci, može dogoditi i događa kriva procjena),… naručimo materijal (koji, gotovo uvijek, platimo unaprijed), odradimo zamjenu da bi na kraju uvidjeli da je problem negdje drugdje. To doista nije problem stranke, troškove krive procjene snosimo sami a stranka na kraju plaća onu cijenu na koju je po procjeni i pristala. Vjerujem da bi tako bilo i u vašem slučaju, naravno, da ste pristali na cijenu popravka.
Kod vaše plazme negdje curi a gdje curi doista nije jednostavno otkriti (nije to pipa-slavina koju treba zakrpati ili zamijeniti). Plazma televizori su proizvodi visoke složenosti i potreban je popriličan nivo znanja i iskustva da bi se rješavali. Shodno tome, kao što kolega @Purke kaže, ponuđena cijena popravke gore navedenog uređaja doista nije pretjerana.
vi ste u pravu ali to nije bila i krajnja cena, meni je gospodin tj. vlasnik trazio 12.000din samo za nabavku ploce i to da platim unapred a zavrsni racun da dobijem na kraju kada sazna sta sve traba da se menja a receno mi je da treba jos dosta delova oko panela i plus ruke i plus neke sitnice i to bi onda otislo u nedogled zato ja nisam pristao, da je bilo samo 150e mozda i bi pristao ali pod ovim okolnostima nisam
dragan LG
Admin tvzmaj je napisao/la:Ako vec volis da imas plazmu TV, kupi jos jednu za te pare a svoju cuvaj za delove :D
http://www.kupujemprodajem.com/search.p ... id%5D=1218
Inace nismo daleko a imam takvu(cini mi se identicnu) ispravnu sa losim displejem, tako da mozes da se javis da napravimo nesto.
koliko bi ti meni para trazio za taj ispravan tv sa losim panelom?