[RIJEŠENO] Telefunken Led 32"-problem ton

Forum za Crt,Plasma,Lcd,Led,Audio,Video,Dvd...
lafonso69
Expert
Expert
A svi vi ste sve vreme pricalio spreznim kondenzatorima :? a ja sam mislio o kondenzatorima na izlazu koji visoke frekvence vode na masu i tako sprecavaju da pojacalo zaosciluje imedju ostalog. Oni cesto stradaju u pojacalima i vertikalama tv-u i prave probleme slicne opisu samo sto ton ima izoblicenja pre nego pojacalo iskluci ako ima temperaturnu zastitu a ako ne, pregori.
Zoki
Expert
Expert
A gdje imaš u Audio visoku frekvenciju :?:
Povratna sprega služi za nešto drugo. :lol:
Tu ti je kao uzde u konjskoj zaprezi.
Zdravo seljački objašnjeno.
lafonso69
Expert
Expert
Dobro bi bilo ovo objasnjenje za neki poljoprivredni forum. Blok kondenzatori za negativnu reakciju u datoj semi a prema izlazu su 220nf i oni u sprezi sa nekim otporom u IC kolu cine filter sa uzak opseg frevecije koju preporucuje proizvodjac da bi izlazna karakteristika u celom cujnom frekventnom opsegu bila sto linearnija. Korinik ovog kola prema svojoj zelji moze promeniti vrednost ovog radi dobijanja subjektivno bolje boje tona. Sto se tice ,,visokih'' frekvencija kod niskofrecventnih pojacavaca one se podrazumevaju u adekvatnom opsegu za NF i stoga se postavlja Blok paralelno sa zvucnikom (u ovom slucaju) ili neki RC clan.
Preporucuje proizvodjac za dato kolo ili NF pojacavac. Sve ovo nema svrhe jer se onaj koji postavio temu ne javlja i dzaba nas trud i razgovor o ovom.
nele2222
Expert
Expert
Manite se TEORETISANJA....drzite se prakse !
Dok se nesto ne proba uraditi ne moze se znati rezultat rada.
Pozdrav svim ucesnicima
Radovan74
Expert
Expert
Oduzi se razgovor kao na pijaci,a gazda se nejavlja... :)
Menjao sam ih obicnom lemilicom,bez duvaljke,malo pauze odmoriti oci,pa druga dva kondenzatora,hladnjak na procesor i kraj.
U mg-u sam kupovao pre dosta vremena. Mislim da su bili oko 75din. Imam desetak,ako nekom gori mogu poslati...
kokan
Expert
Expert
Kolege, imajmo na umu da se ovde radi o pjačavačima koji rade u klasi ''D'' gde se pincip rada i funkcija pojedinih pasivnih elemenata- podosta razlikuju
od onog što, obično, podrazumevamo pod pojmom ''NF pojačavač''....
Zoki
Expert
Expert
dell
Expert
Expert
Moracu tako Zoki inace ovde preskupo bas ! Jos ih nema na lageru -velika potraznja. Evo sam porucio . Pozdrav
kokan
Expert
Expert
Pretpostavljam da je teško percipirati onolišnu trunkicu kao blok od 1mikroF...
tv-serviser
Expert
Expert
Vrlo je komplikovano ovo postaviti, ja sam u jednom slucaju to radio . Stavio sam malo vece kondezatore nisu mogli stati u mjesto gdje su bili mali kondezatori pa sam to spajao zicama koji stoje u zraku. To je ostalo i radi. A razmisljao bi dali da ponovim isto, radije promijeniti modul. Pozdrav kolegama . :D
toce
Expert
Expert
Isto sam i ja uradio sa tanku zicu 0,15 zalemio lepo i na kraju sva cetri bloka sa izolirom zalepio i lepo smestio ispod skarta.
dell
Expert
Expert
I ja Toce tako radio i kao tv-servis isto u 5-6 slucajeva!
Zice kupim tanke pa vucem ... Ali sam se zabrinuo kada rikne cip jednom ,pa trebam dupli posao raditi.
Skidati zice radi cipa ....
Porucio sam blokove bas sada sa ebaya preko rodjaka u italiju ! Stizu za 4nedelje!
Bice da su tih dimenzija... 1mikroF-
100komada 2,39$ a ovde jedan komad 70din . :lol:
Jos mogu zaraditi debelo 8-)
Zokijev link je ok!!!-
http://m.ebay.com/itm/321366983106?_mwBanner=1
toce
Expert
Expert
Pre bi riknulo nesto drugo nego tonski IC a i kad bi riknulo ne bih imao problem ponovo zalemim zice uz kaficu lagano. :mrgreen:
dell
Expert
Expert
Svako od nas radi kako mu je lakse i koliko ima vremena ....
atom
Expert
Expert
Rijesio sam problem sa tonom, kondenzatore sam jedva nasao, skinuo sam ih sa jednog starog modema od interneta za racunar jer je problem velicina da bi mogli stati umjesto starih.Hvala kolegama na pomoci....
Admin purke
Super Moderator
Super Moderator
Hvala sto si potvrdio da si resio problem sa tonom, a sad jos nebi bilo lose da potrazis ostale tvoje zapocete teme i napises ishod istih. Hvala
sigurno se neka zica otkacila...