TV je hteo posle nekog vremena da upali pozadinsko svetlo , ali tako stoji ne reaguje na daljinski.
Povezao sam se na uart i ,brzopleto mozda , sam ukucao realtek>factory reset
Vidim probao je da se resetuje i vrati na fabricka ali opet je izbacio greske vezane za memoriju , otprilike iste kao pre reseta
Sada tv blinka crveno , plavo , gde je ranije bilo samo crveno svetlo.
Takodje je pisalo za MLC: Excedeed device lifetime expectancy.
Pitam se jel ovo emmc otisao ili da probavam da programiram , evo i log od Putty
Vox 32ADS316B Problem sa softwer-om
-
- Mlađi član
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
-
- Mlađi član
Skinuo sam Emmc i kad sam pokusao da procitam , nije mogao da procita userdata.bin.
Umesto THGBMNG5D1LBAIL 4GB , Stavio sam memoriju skhynix H26M41204HPR od 8GB , i jedan kolega mi je dao DUMP. Zalemio sam to i TV radi bez problema , Ako nekom treba DUMP za VOX32ADS316B P50-2428TV8.0 Neka pita ili cu ga okaciti pa postaviti link. Dosta lagana popravka , i nisam znao da mogu staviti drugu memoriju ali eto radi sve , samo sam gledao da je isto pakovanje a i dump je izgleda izvadjen sa 8gb emmc jer boot.bin je bio 4096kb a originalni duplo manji
Reseno...
Umesto THGBMNG5D1LBAIL 4GB , Stavio sam memoriju skhynix H26M41204HPR od 8GB , i jedan kolega mi je dao DUMP. Zalemio sam to i TV radi bez problema , Ako nekom treba DUMP za VOX32ADS316B P50-2428TV8.0 Neka pita ili cu ga okaciti pa postaviti link. Dosta lagana popravka , i nisam znao da mogu staviti drugu memoriju ali eto radi sve , samo sam gledao da je isto pakovanje a i dump je izgleda izvadjen sa 8gb emmc jer boot.bin je bio 4096kb a originalni duplo manji
Reseno...
-
- Expert
- Been thanked: 1 time
Da se zamena eMMC ne bi svodila na srecu najbitnije je pri zameni prvo obratiti paznju na sledece:
Device Revision [192] 0x06 (MMC v4.5, v4.51)
Device Revision [192] 0x07 (MMC v5.0, v5.01)
Jedna device revision drugu ne menjaju.
Zatim ako se stavlja polovan eMMC na Realtek on skoro uvek zahteva
Reset Function [162] 0x00 (Temporarily disabled (default))
Ako se ovo ne ispostuje tv ce pravilno raditi samo prvi put ili pokazati jos dosta raznih anomalija.
Naravno da se pri ugradnji polovnog sto nikom ne preporucujem mora obratiti paznja i na istrosenost blokova.
Sledeci su naravno:
USER Partition size
BOOT1 Partition size
BOOT2 Partition size
RPMB Partition size
Umesto manjeg kapaciteta moze se ugraditi eMMC i sa vecim ali ni to ne prolazi bas na svim modelima.
Uvek pribegavam da umesto Toshiba i Hynix gde god je to moguce stavim Samsung. Ovo ne radim iz navike ili hira nego zato sto Samsung prasta greske i mogu se ispraviti flesovanjem kontrolera.
Inace THGBMNG5D1LBAIL sem pomenute H26M41204HPR veoma dobro menja
Samsung KLM8G1GETF-B041 iako je takodje veceg kapaciteta i njega vecinom i ugradjujem gde god moze.
Da napomenem da gore pomenuti Vox 32ADS316B ima vise verzija softvera u zavisnosti od ugradjenog panela i ploce sto se zna iz GM broja pa je zato nakon upisivanja eMMC pozeljno raditi i originalan usb update.
Ako nekom treba proveren eMMC sadrzaj ovog modela MR: GM21-0219 licno citan pomocu ufpi sa kojim moze oporaviti VOX 32ADS316B P50-2842TV8.0 mogu mu poslati na pp.
Kolega u svom postu nije dao podatak ni koja je ploca ni panel pa nisam hteo da rizikujem da se muci badava upisujuci mozda pogresan softver.
Inace na Realtek ne radite Realtek factory reset jer samo brisete sto se kod kolege i u samom logu vidi:
ERROR:--------is not find
tmp/factory/bin_panel/rtkPanel.ini
tmp/factory/bin_panel/PanelParam/vip_default_pq.bin
tmp/factory/bin_panel/PanelParam/vip_TCON...
Device Revision [192] 0x06 (MMC v4.5, v4.51)
Device Revision [192] 0x07 (MMC v5.0, v5.01)
Jedna device revision drugu ne menjaju.
Zatim ako se stavlja polovan eMMC na Realtek on skoro uvek zahteva
Reset Function [162] 0x00 (Temporarily disabled (default))
Ako se ovo ne ispostuje tv ce pravilno raditi samo prvi put ili pokazati jos dosta raznih anomalija.
Naravno da se pri ugradnji polovnog sto nikom ne preporucujem mora obratiti paznja i na istrosenost blokova.
Sledeci su naravno:
USER Partition size
BOOT1 Partition size
BOOT2 Partition size
RPMB Partition size
Umesto manjeg kapaciteta moze se ugraditi eMMC i sa vecim ali ni to ne prolazi bas na svim modelima.
Uvek pribegavam da umesto Toshiba i Hynix gde god je to moguce stavim Samsung. Ovo ne radim iz navike ili hira nego zato sto Samsung prasta greske i mogu se ispraviti flesovanjem kontrolera.
Inace THGBMNG5D1LBAIL sem pomenute H26M41204HPR veoma dobro menja
Samsung KLM8G1GETF-B041 iako je takodje veceg kapaciteta i njega vecinom i ugradjujem gde god moze.
Da napomenem da gore pomenuti Vox 32ADS316B ima vise verzija softvera u zavisnosti od ugradjenog panela i ploce sto se zna iz GM broja pa je zato nakon upisivanja eMMC pozeljno raditi i originalan usb update.
Ako nekom treba proveren eMMC sadrzaj ovog modela MR: GM21-0219 licno citan pomocu ufpi sa kojim moze oporaviti VOX 32ADS316B P50-2842TV8.0 mogu mu poslati na pp.
Kolega u svom postu nije dao podatak ni koja je ploca ni panel pa nisam hteo da rizikujem da se muci badava upisujuci mozda pogresan softver.
Inace na Realtek ne radite Realtek factory reset jer samo brisete sto se kod kolege i u samom logu vidi:
ERROR:--------is not find
tmp/factory/bin_panel/rtkPanel.ini
tmp/factory/bin_panel/PanelParam/vip_default_pq.bin
tmp/factory/bin_panel/PanelParam/vip_TCON...