Renault Scenic 1.5 Dci 2004
Auto je uvece ugasen normalno, jutros ne radi. Ubacim karticu, stisnem kvacilo, pritisnem START, samo se upali radio kroz tri sekunde i nista vise. Ostane da blinka crvena u tabli a na desnoj polovini table prikaze podatke sa radija. Na levoj polovini ne upali nista i ne otkljuca volan a dobije struju za podizace stakla. Cuju se neki releji ispod table da odrade nesto ali samo to. Kada izvucem karticu opet kucnu neki relei,radio se normalno ugasi, i podizaci stakla izgube funkciju. Znaci radi leziste kartice. Probali smo i rezervnu karticu, isto je.
Nakon 20 -40 pokusaja, upali kontakt na tabli, ne otkljuca volan, svetli da su otvorena sva vrata, brzo napise nesto kao Elektricna Greska na Italijanskom i onda promeni u "Izvuci Karticu". Kada izvadim karticu ugasi se radio ali kontakt tabla svetli i dalje sa porukom da izvadim karticu. Ugasi se tek nakon skidanja kleme, pa opet posle iz pocetka.
Proverio sam sve osigurace, i one velike ispod BSI napred. Skidao i otvarao BSI, na njemu je sve kao novo. Nema tragova vode. Dijagnostikom nisam probao, jer dok blinka crvenu dijagnostika ne moze da pristupi nicemu. Unutra u kabini, iznad osiguraca a ispod table, na levom stubu ima dva relea. Jedan je bas vreo kada ga opipam.
Vidim da se pominje dosta problem sa zakljucavanjem volana, ali mi se opet tu ne slazu simptomi.
Jel ima neko jos koju ideju? Auto je od mog limara, pa bih da mu pomognem. Drugar koji dugo ima isti auto nam nudi BSI da skinemo i probamo, kaze da su njemu vec dva puta menjali i da nije potrebno nikakvo uparivanje. Ne znam da li je to bas tako?
[Rešeno] Reno Scenic nema kontakt
-
- Super Moderator
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
A.A.
-
- Stariji član
- Has thanked: 1 time
Clio isti motor,slična godišta, je imao problema sa ECU motora. Ne starta i neće se spoji na diagnostiku.
Javlja se lampica "ključa" na tabli. Probaj odspojit samo ecu motora pa probaj dijagnostiku.
Što se tiče uparivanja BSI moguće da je kod ključa samo zapisan u ECU motora.
Na Clip dijagnostici onda samo javlja da je drugi broj šasije i radi uredno.
Pozdrav,
bobi
Javlja se lampica "ključa" na tabli. Probaj odspojit samo ecu motora pa probaj dijagnostiku.
Što se tiče uparivanja BSI moguće da je kod ključa samo zapisan u ECU motora.
Na Clip dijagnostici onda samo javlja da je drugi broj šasije i radi uredno.
Pozdrav,
bobi
-
- Super Moderator
Danas zakačimo kleme, on upali bez greške. Ugasimo ga, opet isto. Kada otkačimo kleme na 1h on posle toga proradi, ali desi se da odmah u radu otkaže i izbaci poruke sa slike. Tada uključi ventilator motora na maksimum, upali svetla i upali brisače. Prima gas, radi normalno a Ne može da se ugasi sem da se ubaci u brzinu i pusti kvačilo. Onda otkačimo klemu pa opet. Kada upali, volan je otključan i ručna spuštena.
Nađoh na nekom forumu da mu to pravi voda u tepihu i izolaciji. I stvarno, kutije ispod noge su pune vode a sunđerasta izolacija napred natopljena. Otvorili smo čepove u patosu i ostavili ga da se suši do sutra.
Nađoh na nekom forumu da mu to pravi voda u tepihu i izolaciji. I stvarno, kutije ispod noge su pune vode a sunđerasta izolacija napred natopljena. Otvorili smo čepove u patosu i ostavili ga da se suši do sutra.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
A.A.
A.A.
-
- Super Moderator
Bas ti odvodi ispod sajbne bili su puni lisca. Ocisceno i testirano polivanjem vode 
Tesko se susi sundjer izolacija. Danas se konacno osusio kako treba. Radi bez greske.
Specijalizovani majstori za Reno su nam tvrdili da to nema veze sa vodom nego sa ocitavanjem kartice. Nudili nam drugarski, besplatan slep do njihove garaze, samo da se plati eventualna popravka citaca kartice

Tesko se susi sundjer izolacija. Danas se konacno osusio kako treba. Radi bez greske.
Specijalizovani majstori za Reno su nam tvrdili da to nema veze sa vodom nego sa ocitavanjem kartice. Nudili nam drugarski, besplatan slep do njihove garaze, samo da se plati eventualna popravka citaca kartice

A.A.
A.A.
-
- Expert
Kod megana\scenica 2 citac kartice ne crkava.Crkavaju kartice popravljao sam ih mnogo.Sad vise ne popravljam kodiram samo nove.Kod lagune hoce da crkava citac da se i on popraviti
-
- Super Moderator
Imam drugara klasičnog autoelektričara. Školovan u naše vreme kada se Elektronika nike koristila kod auta a radeći u državnoj firmi nije se ni trudio da napreduje. Sada u toj istoj firmi služi da menja sijalice na auta, otkloni sitnice i odveze auto u u servis koji pobedi na tenderu za održavanje. Ima i garažu kući pa kada mu dođe tako nešto sa elektronikom on me zove. Njemu sam odradio nekoliko čitača kartice kod Lagune, popravljao table Scenica, popravljao kompjutere kod Picasa pa znam kako se šta ponaša kad ne radi. Kod Picasa kad odu štampe od vode, prekinu se metalizirane rupe, onda bude kvar sličan ovome. Ali opet ne bude ovoliko istovremenih problema kao kod ovog što je bilo.
Skoro mi jedan kaže da mu Laguna u sred noći upali svetlo kabine i žmigavac pa mu isprazni akumulator. Ne želi da popravlja jer mu je električar našao rešenje. Vezao mu osigurač strunom i kada završi vožnju izvadi ga a kad krene ubode ga
Skoro mi jedan kaže da mu Laguna u sred noći upali svetlo kabine i žmigavac pa mu isprazni akumulator. Ne želi da popravlja jer mu je električar našao rešenje. Vezao mu osigurač strunom i kada završi vožnju izvadi ga a kad krene ubode ga

A.A.
A.A.
-
- Stariji član
Admin tvzmaj je napisao/la:Imam drugara klasičnog autoelektričara. Školovan u naše vreme kada se Elektronika nike koristila kod auta a radeći u državnoj firmi nije se ni trudio da napreduje. Sada u toj istoj firmi služi da menja sijalice na auta, otkloni sitnice i odveze auto u u servis koji pobedi na tenderu za održavanje. Ima i garažu kući pa kada mu dođe tako nešto sa elektronikom on me zove. Njemu sam odradio nekoliko čitača kartice kod Lagune, popravljao table Scenica, popravljao kompjutere kod Picasa pa znam kako se šta ponaša kad ne radi. Kod Picasa kad odu štampe od vode, prekinu se metalizirane rupe, onda bude kvar sličan ovome. Ali opet ne bude ovoliko istovremenih problema kao kod ovog što je bilo.
Ovo je resenje i netko je ovo stvarno uradio??i kazes elektricar?

-
- Super Moderator
A.A.
A.A.