Jimmy je napisao/la:Hameg HM-203-7 sa komponent testerom.
Kupio sam ga 1991 godine u Zürichu za 1200 SFR Stoji mi pokvaren od Nov 3, 2007 i bas se i ne trudim da ga popravim
Nema vise kvarova za mene koje ne bi resio bez njega.Vremenom glava mi je postala "osciloskop"
Imam jos jedan Telequipment DM63 a ni njega ne palim da mi uzalud ne trosi struju
Isti takav imam, da ga ne slikam sad sa paucinom i prasinom U to vreme Hameg je bio tata za osciloskope kao sto je Weller za lemilice. Kad sam otvorio prvi servis on mi je bio na udarnom mestu da animira musterije Vremenom se stekne iskustvo tako da ga ove godine jos nisam palio. Dok sam bio zelen i nisam bio siguran u svoje znanje nisam ga gasio
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
crni021 je napisao/la:Hvala Jimmy ! Znači da je ono što sam video na takvom osciloskopu nakačeno dodatno.Mislim da je to za ruske Ge tranzistore bilo.Davno beše...
Ne samo germanium.Sve redom i mos-fetove i tacno se vidi na mos-fetu otvaranje kad ga pipnes na gate.Pogotovu je dobar za silicium transistore koji prekidaju u toku rada.Ako transistor ili dioda prekida (kuva) i to se vidi na ekranu.
Pozdrav
Simulation result for formation of inversion channel (electron density) and attainment of threshold voltage (IV) in a nanowire MOSFET. Note that the threshold voltage for this device lies around 0.45 V.
dell je napisao/la:Sad vidim .Imamo iste osciloskope jimmy,zmaj i ja! )
Trebalo bi onda da te ubace u "ekipu"
BR ________
Moj ispada iz ekipe jer ga treba udarati sve dok ne proradi Od silnih udaraca već su mu i neki zubi (dugmići) poispadali
Prekida mu grejanje katodne cevi u unutrašnjosti cevi.
Pozdrav
hameg HM-203-7.JPG
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.