Prepusti meni samom da odlučim da li je bolje da radim ili ne isto tako ti za sebe odlučuj.ferdza je napisao/la:bolje i da neradis ako ne zamjenis komplet led diode jer ces ubrzo toj panel ponovo otvaratiihumljan je napisao/la:Ne razumijem tko treba raditi čitav štap kada nikada ne ode cijeli.![]()
Na philipsu sam mjenjao komplet 5 led traka X9 dioda a cijena je 33€ tako da se tu uopste ne isplati mjenjati diode
Gle ako neko upali i dvije svijeće unutra neka radi što hoće . Ja sam rekao da mijenjam pojedinačno diode i to sa istim takvima novma. A ako ploča pali ili netko drži backlight na maksimumu tu će crkavati i novi štapovi a ne samo diode. Nekad stara dioda izdrži duže nego nova na novom štapu to je sve relativno.dell je napisao/la:Svako radi kako mu je naj jeftinije i naj lakse. Neko je ogranicen cenom ili je " sam sebe " ogranicio u naplati.
Zanimljivo je veoma i zalosno . Stavio jedan auto elektricar 2 flor cevi tanke i startere i prigusnice( sekao flexom tepsiju). A auto lakirer led trake na 12v sve oblepio unutra.
![]()
Ima raznih resenja![]()
Ja nisam pitao i trazio pomoc oko led dioda...![]()
Samo pisem....
Naj cistiji i najposteniji je posao staviti nove led trake , zato sam pitao da me zanika ko koliko naplati![]()
Ps
ihumljan nemoj biti siguran da se nece vratiti tv neki ,przi led diode bez kontrole. Ima kineskih ploca koje su opasne....
,nedaj Bože nikad i nikome !nele2222 je napisao/la:Hmmm.... @peda nije tebi izgleda jos puko tudje staklo panela
Koprcam se ja, iako sam na zalasku ...dell je napisao/la:, nedaj se ... radi i sitne kucne apatete, budi mocan.
PA nadalje treba kupiti ili napraviti BACKLIGHT TESTER (SAM SAM NAPRAVIO) koji lepo pokazuje kakve su diode 3, 6, ili 9 volti pa ceo red vidite snjim i odmah znate koja je voltaza koji se koristi u televizoru. A oni koji su slabi ili slabije svetle odmah zameniti i resen problem oko toga. naravno rastavljanje i sastavljanje je poseban slucaj koji zahteva i te kako opreznost i znanje. Video sam kako u redovnom servisu slomili cosak displeja i tamo nikad vise slike nece biti , niti svetla(o 3 cm) samo kao zrno pirinaca. Zato bas svaka budala nece moci takve televizore da popravalja. PozdravDigital Elektronik je napisao/la:pa nije bas tako.Nije fora samo zameniti led,vec kako otvoriti a ne slomiti panelVladimir je napisao/la:Samo Vi slobodno pisite i ce jos malo svaka budala koja otvori Google da postane "majstor",a mi na zalost koji drzimo radnje i placamo dazbine kljuc na vrata