Skupo je u pocetku dok Kinezi ne pocnu sami sebe da kopiraju, a onda pocne da pada cena kao luda Mada svaka sledeca garant ima manje delova i bude laksa. Samo dok provale da to radi i bez "ovoga" i "ovoga", a umesto "ovoga" moze i jefinije"ovo" i ode cena dole
“Ne trudite se da postanete uspešni, već da budete od koristi.”
A.A.
eee sada mi treba jos bga stanica ))
ja uzeh tecni kalaj iz engleske za italiju!- izbegoh carinu i pdv )
da se pohvalim i nije mu isteko rok trajanja i nisam prevaren.
nanositi ga je zeznuto jer ide tanka linija - pokusacu injekcijom preciznije ...
ovde na balkanima nema valjanog jer ne drze u
frizideri od 5-10c ....
a ko ka drzi ,naj bolje da ga drzi odvojenog od
hrane jer ima olova i hemije /otrov
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Malo ozbiljnije stanice imaju pid kontroler da bi se ispostovao zadani profil a ne ukljucuju grejace kao bojleri.U pravu je kolega Milan da ova nije za vece cipove sto zbog male snage,male grejne povrsine ,vrste grejaca (sa maskom za varenje ) i kontrole temparature.Bolje je u startu platiti vise za stanicu sa recimo elstein ir grejacem i pid kontrolerom nego baciti novac u zelji da se prodje jeftinije.Kolega dell ako si tecni kalaj uzeo kao zamenu za kuglice cim kupis stanicu videces da si napravio gresku.Jeste da menja sve velicine kuglica i laksi je za pocetnike ali ima sto razloga zasto nije dobar.Ako je za druge svrhe onda ok.
da Ranes za druge svrhe. Za lemljenje procesora razno raznih sa gustim pinovima od 80 pinova pa na dalje... gde je ne pristupacno. a nemam ni vremena kao nekada da lemim jedan pauk po pola sata , pala je cena naplate nekih stvari.
koja valja stanica po vama za kupiti?
moze link neki?
Koju uzeti stanicu odnos cena kvalitet...
Ova je dosta analogna , bez racunara radi : achi ir 6000 ili scotle. Dali valja, dali je neko ima ili imao.... mogu je uzeti !
Welder t870 i t 862 kazu da spaljuje bga cipove .... nebih!?
Jetronix eco ili jovy system.... skupe su dali su opravdane i ok?
Sta kupiti? Da stanica radi posao a ne da pravi stetu.... a da ne boli po novcaniku ili nesto peto- mocno da se predlozi!???
Za ovo znam: ersa soldering;
Ja sam je sebi napravio,ukratko prepravio sam t8262 preheater stanicu drugi i jaci grijaci donji 650w X4kom gornji grijac 450w rucna regulacija girnjeg grijaca uvijek dvije k-sonde i pomalo napred.. odraduje reflow i sve bez problema uz dosta prakse i iskustva....e da grijaci su od asci ir pro.
"U RUKAMA MANDUSICA VUKA SVAKA PUSKA BICE UBOJITA ! "
Znaci samo iskustvo i cepaaaaj...
Ajd malo da te kunem , dabogda ti ta bga otplatila sve sadasnje i buduce troskove i zaradila novu najskuplju mogucu